woensdag, april 29, 2015

Napoleon Hill: 'Denk groot, word rijk'

Dit boek van Napoleon Hill,  stimuleert je  om je grenzen te verleggen. Een boek dat vooral in het begin je inzicht geeft in je persoonlijke drijfveren.  Dat alles mogelijk is, als je er maar in gelooft. Zo leerde de schrijver zijn zoon die doof is, dat hij alles kon bereiken.  Uiteindelijk kwam zijn zoon goed terecht. Hij studeerde en door een gelukkig toeval ontdekte hij een nieuw apparaat waarmee ook hij kon 'horen'.

Een persoonlijk groeiboek, met een belofte. Lees het boek drie keer door en weet dat gedachten krachten zijn.
Juist wanneer je jezelf interpreteert, dat je het kunt, en dat ook jij succes kunt hebben, dan kom je er. Dit interpreteren, moet onderdeel worden van je onderbewustzijn. Zelfvertrouwen is een belangrijk punt.

Het boek beschrijft dat je pas de dingen ziet die je nodig hebt om te groeien, als je zover bent. Groei helpt om dagelijks bezig te zijn met je gedachten aan een toekomst die jij wilt. Wat je maar wilt worden. Hier wordt mede bedoeld dat je blokkades in jezelf moet leren overwinnen. Blokkades kunnen je afkomst zijn. Dat jij met je opvoeding een bepaalde manier van kijken en denken hebt meegekregen. Dat jij die manier van leven kunt veranderen, door dagelijks bezig te zijn met het veranderen van je denken.

Wat hij goed beschrijft is dat alles met elkaar samenhangt. Hoe je denkt, dat maakt je. Een bedankt voor een succes helpt daarbij. Dat herken ik ook uit het goede boek van Hanneke van Veen en Rob van Eeden, 'Je geld of je leven', dat je dank je moet zeggen, als er iets positiefs op je weg komt. Dit boek 'Je geld of je leven' is herzien en nog steeds geheel gratis te downloaden. 

Later heeft hij het veel over sex en dan zie je dat dit boek vooral door een man is geschreven. Hij beweert dat sexueel actieve mannen veel meer succes hebben dan een man die dat niet is.
Zelf zou ik het liever willen hebben over charisma.  Ik neem aan dat het voor vrouwen precies hetzelfde is.

Het boek leende ik uit de bibliotheek. Het boek vind ik waardevol genoeg om te kopen. Pech dat het niet als e-book te verkrigen is.

4 opmerkingen:

 1. Tuurlijk is het wel gratis te downloaden. Niet in het Nederlands, maar in het Engels:
  http://ebooksoneverything.com/wealth-h02-thinkandgrowrich.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. vanuit het pastoraat leerde ik het volgende..
  alles begint met een Gedachte, die gedachte geeft een Gevoel, dat gevoel veroorzaakt een Gedrag, dat gedrag kan een Gewoonte worden en een gewoonte een Gebondenheid geven.
  vertaal gebondenheid in een verslaving als dat beter bij je past.


  een goed Christelijk boek over dit principe is Strijd in je denken van Meijer

  Ik ga het boek van Hill lezen.. maar denk dat hij dit principe ook ontdekt heeft en toepast. Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Bieke, niets nieuws onder de zon. Er zijn veel boeken die hetzelfde schrijven. Christelijke boeken hebben vaak meer liefde in zich.

  BeantwoordenVerwijderen

Vaker een gezellig etentje thuis met anderen.

Af en toe  nodig ik mensen uit om samen mee te eten. Dan haal ik of laat ik eten bezorgen van een beter restaurant.  De mooiste dingen in he...