maandag, juni 05, 2017

Is de EU in oolog door terreur?

Vandaag een aardig gesprek over de terreurdaden deze dagen. Nu tijdens de Ramadan een aantal terreuraanslagen. Twee meisjes in sloten gevonden. Ik word er naar van.

Ik vroeg me af of de EU in oorlog is. Is dit een nieuw soort oorlog, zoals wij nog niet eerder meegemaakt hebben?
De wapens zijn zo modern, dat alleen de mogelijkheid van gebruik ervan niet uitnodigt tot gebruik.

Waar hebben we dit aan verdiend? Waar moet het heen?  Hoe lang duurt die Ramadan nog. Wat is het nut van terreur? Waarom eigenlijk?  Waarom gaan moslims pas eten nadat het donker is. Het duurt nogal lang in deze periode van het jaar. Islam is ontstaan in het Midden Oosten en daar wordt het rond zes uur 's avonds donker. In Zweden wordt het helemaal niet donker.
De start van Ramadan schijnt per groep ook nog een dag te kunnen verschillen.

Wat doet de regering aan terreur. Denk keurt terreur ook niet bepaald echt direct af.

Ik weet dat Nederlanders in den vreemde niet zo snel integreren, als wij zelf willen dat andere culturen inburgeren in de maatschappij. Maar bij de derde generatie maken Nederlanders toch echt wel volledig deel uit van de cultuur waarin zij leven.

Waarom gebeurt dat hier niet?

6 opmerkingen:

 1. Meer dan de helft van de moslims in Nederland vindt dat de wetten van de koran boven de Nederlandse wet staan. Ik ben helemaal voor godsdienstvrijheid, maar graag achter de voordeur. Alleen nog openbare scholen, controle op moskeeen. Niet erop vertrouwen wat er officieel naar buiten toe gezegd wordt. Want taqyya. Tegen een 'ongelovige' mag je liegen. We moeten veel sterker laten zien wat onze waarden en normen zijn en dat de rechtstaat geldt voor iedereen en dat iedereen gelijkwaardig is.
  Zoals een Marokkaanse vriendin van mij jaren geleden al verzuchtte bij het zien van zeer strikte moslims. 'Als je zo wilt leven, moet je in een islamitisch land gaan wonen'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De islamitische columniste in het AD onlangs over de vrouw die €10.000 eiste van school omdat haar kind tijdens het Suikerfeest op de foto moest. Zij gaf aan dat het onzin is, omdat dit geen islamitisch land is.
   Belachelijk toch?

   Verwijderen
 2. Goede vragen allemaal.

  In de interviews met Nederlandse gezinnen in het buitenland die ik heb gedaan voor Expat Mama's valt me juist altijd op dat integreren in het nieuwe land een prioriteit is.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt. Nederlanders innhet buitenland kiezen bewust voor de cultuur enz, van dat land. Dat is aanpassen. Soms heb ik het idee dat Islamieten niet bewust gekozen hebben voor de westerse samenleving en dat dat het probleem is.

   Verwijderen
 3. Beetje relativeren mag wel. Aantal verkeersdoden per jaar: 600+; aantal moorden per jaar 108 (2016); aantal doden door terreur: 0!
  Aantal doden door hart en vaatziekten: 40.000! En daarvan is naar schatting 90-95% te voorkomen door beter eten.
  Zullen we eerst het laatste even aanpakken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als dat zou kunnen. Fantastisch. Er roken er al steeds minder.

   Verwijderen

Vaker een gezellig etentje thuis met anderen.

Af en toe  nodig ik mensen uit om samen mee te eten. Dan haal ik of laat ik eten bezorgen van een beter restaurant.  De mooiste dingen in he...