zaterdag, januari 09, 2021

Alweer de boot gemist met Bitcoin

Bitcoin Family


De digitale munt de Bitcoin breekt alle records momenteel. Dan kun je wel eens denken: 'Als ik net als de Bitcoin Family, jaren terug was ingestapt, dan was ik nu rijk'. 

Bitcoin Family


Maar zo simpel lag het niet. Didy Taihuttu, zat in een moeilijke situatie. Hij was overspannen, zijn vader overleed. Zijn bedrijf floreerde. Maar hij was zwaar ongelukkig. Hij was overspannen.

Vier jaar terug verkocht hij alles. Zijn huis, huisraad en het speelgoed van zijn kinderen.  
In de beginjaren van bitcoin, kon je bitcoins minen, door zware rekenprogramma's op je PC thuis. Hij was daar al een tijd mee bezig. Minen, betekende dat hij door deze rekenprogramma's bitcoins in bezit kreeg.   Link naar RTL-Nieuws

De winst van de verkoop van huis en huisraad zette hij om in de aanschaf van meer bitcoins en hij betaalde daar €900 per bitcoin voor. 

Het gezin kocht een grote camper en reisde daar de wereld mee rond.  Al 36 landen bezochten ze. Zijn drie dochters volgen online onderwijs via een internationale school. Nu leven ze alweer een tijdje in de Algarve, Portugal.  De kinderen wilden een tijdje graag in een huis wonen, dus nu huren ze een huis in deze goedkopere winterperiode.
Na corona gaan ze verder met reizen, zo is de bedoeling. Het gezin ontvangt aanbiedingen uit de hele wereld. 

Maar het gezin leeft het liefst zonder rijkdom. Gewoon met hun backpacks met wat kleding en elkaar. Avonturen beleven, herinneringen maken.
Bijna dagelijks geeft hij day-traders adviezen op YouTube. De bitcoin die hij destijds kocht voor $900 is nu$40.000 waard. Vlak voor de kerst kon je hem kopen voor $20.000Maar eenvoudig is het niet. Vaak daalt de munt, maar nu stijgt de munt als een dolle. 
Waar de Amerikaanse bank Morgan Chase in 2017 nog zei, dat het oplichterij betrof, is deze bank ingestapt. Heel veel  financiële instellingen ook.

Of ik ooit in bitcoin stap?  Wanneer iedereen verkoopt misschien, maar dat gaat niet gebeuren. De winst van nu in bitcoin komt vooral door het geld bijdrukken van de centrale banken. De euro en de dollar staan daardoor onder druk.
Mede daardoor behoudt de bitcoin zijn waarde en wordt het tijd dat de bitcoin serieus genomen gaat worden. Mocht ik twintig jaar jonger geweest zijn, dan zou ik beslist wat bitcoins kopen, zodra de koers gaat zakken. Op dit moment zou ik niet kopen. 

4 opmerkingen:

 1. Ach terug kijkend in de tijd is het altijd makelijk.
  Want als ik dit of dat gedaan had was ik nu zus of zo! Helemaal niet erg je leeft in het nu en richt je op de zaken die je wel gedaan en/of bereikt heb. Heb je een goed leven, mooi gewoon doorgaan. Geen of een minder goed leven, gooi het roer om.
  Zonder inzet verandert er niets. (By the way,Dat bitcoin gedoe is niets voor mij hoor!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ongetwijfeld komt er een correctie. Ik ga niet instappen. Die volatiliteit zou mij erg nerveus maken. Ik blijf liever ontspannen.
   Mensen die foute beslissingen maakten komen nooit in het nieuws. Ik gun de familie hun vrije zorgeloze leven.

   Verwijderen
 2. Bitcoin is net zoiets als goud: iets van fluctuerende waarde wat geen inkomen genereert. Gewone bedrijven maken winst en keren een deel van die winst uit als dividend op aandelen. Dat is gegenereerd inkomen. Hetzelfde geldt voor rente op spaargeld (de laatste tijd erg weinig inkomen, soms zelfs negatief).

  Je kunt bitcoins op je eigen harde schijf opslaan (als die crasht ben je ze kwijt), of online. Beiden met risico's. Of de waarde omhoog of omlaag gaat is een gok. Ik zou nooit meer dan een paar procent van mijn totale vermogen in goud of bitcoins omzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iemand die na tien jaar weer wilde inloggen op zijn bitcoin account en zijn wachtwoord was vergeten had nog één poging over. Weet niet hoe het is afgelopen.

   Verwijderen

Meer landen willen vaccins zonder EU bemoeienis

Steeds meer landen zijn ontevreden over de logge EU en het gezamenlijke inkopen van vaccins door Brussel.  Als eerste land besloot Hongarije...