dinsdag, januari 05, 2021

Het ABP pensioenfonds heeft dekkingsgraad van 92!

Hoi, hoi hoi, mijn ABP-pensioen wordt niet gekort!   Dat ik hier blij mee kan zijn, is ongelofelijk. Geen inflatiecorrectie, maar ook geen verlaging.  Met de hakken over de sloot haalde het ABP de door minister Koolmees vastgestelde dekkingsgraad van 90 plus nog 2 punten extra op 31 december 2020. 


Zelfs onze AEX heeft een super koers van 624,61 neer gezet. Dat het ABP heel slecht presteert heeft het FD onderzocht.

ECB
Werknemers betalen vanaf 2021 aan het ABP één meer, totaal 25,9 procent.  Een kwart van de werktijd moet betaald worden voor de pensioenbijdrage. 
De negatief renderende obligaties waar deze grote investeerders in moeten investeren.  De geldpersen van de ECB zijn niet bevorderlijk voor de pensioenen. Alleen mensen en landen met schulden zijn blij met de ECB. 

De negatieve rente zorgt voor meer bedrijfswinsten en hogere beurskoersen en dus een hogere AEX.

De beslissing voor het nieuwe pensioenstelsel valt na de verkiezingen. Dit kabinet wil zo vlak voor de verkiezingen zich niet branden aan de noodzakelijke hervormingen.

De komende tien jaar zal de rente volgens de huidige economische voorspellingen niet hoger worden.

Voor mij persoonlijk ben ik blij dat mijn pensioen in ieder geval niet lager wordt. Ik ben benieuwd naar het nieuwe stelsel. Dat er iets gebeuren moet is duidelijk.


4 opmerkingen:

 1. Fijn dat het ABP toch niet de pensioenen behoeft te verlagen.
  Daarnaast is het gelukkig voor de werkenden zo dat je als werknemer 7,77% van de totale premie inleg betaald en de werkgever de overige 18,13%.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Scherp! Idd. Tijdens mijn jaren in de WW, betaalde mijn werkgever een gedeeltelijke werkgeversbijdrage.

   Verwijderen
 2. Het blijft hangen en wurgen. Mijn pensioen zit ook bij het ABP. Ik ga over 17 jaar met pensioen. Ben benieuwd wat er dan nog van over is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wens je sterkte. Ik denk dat het nieuwe pensioenstelsel verbeteringen kent. En de AOW blijft bestaan.

   Verwijderen

Meer landen willen vaccins zonder EU bemoeienis

Steeds meer landen zijn ontevreden over de logge EU en het gezamenlijke inkopen van vaccins door Brussel.  Als eerste land besloot Hongarije...