zondag, januari 24, 2021

Spelbrekers die voeten

Overmoedig omdat wandelen steeds beter ging. Iedereen wandelt nu, want het is bijna het enige uitje dat nog te doen is.
Een frisse neus halen, volgens Rutte. Voor mij is het ook bewegen en een frisse wind door het hoofd. De zinnen verzetten. Spinnenwebben en spookbeelden weg werken.  De december kilo's weg werken. Dat soort werk

Ik werd gemakkelijk, dus trok ik wat vlottere schoenen aan tijdens het lopen. Die donkerbruine wandelschoenen met steunzolen weg er mee. Het ging toch goed??

Het ging goed, tot het niet meer zo goed ging. De huisarts vertelde me dat ik een slijmbeursontsteking had. Dat was het dikke deel onder de kleine teen van mijn linkervoet. 
Ik zou eigenlijk crocs moeten dragen. Voorvoet 11 centimeter breed. De schoenen die ik droeg hadden een wijdte van 10 centimeter. Ik moest maar een likdoornpleister dragen, dan drukte de ontstoken slijmbeurs niet zo tegen de schoenen aan.Thuis herinnerde ik me de e-mail van Wittepoel. Ik mailde hen en vrijdagmorgen kocht ik daar schoenen met breedtemaat K met 10 centimeter. Bredere schoenen waren niet verkrijgbaar volgens Wittepoel.  Maar die zijn er wel, maar niet gemakkelijk voorhanden. 
Met supersaaie en dure schoenen keerde ik huiswaarts. Wittepoel wilde mij direct een handgemaakte schoen aanbieden, maar daar ben ik niet op in gegaan.

In de toekomst zal ik aan de linkervoet voor de Hallux Valgus nog wel eens geopereerd moeten worden. Voor nu kan het allemaal. Ik sta niet te popelen om dit te laten doen. Destijds is de operatie aan mijn rechter voet  gedeeltelijk mislukt.


Per dag gaat het al veel beter. Dus binnenkort ga ik weer verder met de ommetjes. Ik vind lopen leuker dan fietsen.

6 opmerkingen:

 1. Meer door minderzondag, 24 januari, 2021

  Wel fijn dat het iedere dag weer een beetje beter gaat met het lopen. Vergeet alleen je nieuwe schoenen niet eerst goed in te lopen voor je er lang mee gaat wandelen. Ik heb vandaag weer genoten van het fietsen al hoewel het best wel koud was toch nog een km of 25.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was mooi weer. Dus best genieten.
   Ik heb in huis een Jane Fonda workout gedaan. Dat dat kon was fijn.

   Verwijderen
 2. Ik lees dat je een hallux valgus hebt. Heb je al eens gekeken op Voetentraining.nl? Dat is een online training die je zelf thuis kunt volgen, opgezet door 2 deskundige vrouwen.

  Zelf heb ik ook een hallux valgus, wil me ook niet laten opereren, maar door gebrek aan discipline ben ik nog niet zover gekomen met deze training. Als ik wel regelmatig oefen, voelen mijn voeten in ieder geval een stuk beter. Resultaten van mensen die de training hebben afgerond zijn over het algemeen zeer positief! Groetjes, MB.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede tip. Dank je wel. Mijn zus is er van af gekomen, door teenspreiders en heel wijde schoenen.
   Volhouden is altijd moeilijk. Ik kocht ook een tenenspreider op advies huisarts. Helpt al wel.
   Denk dat ik het ga doen. Zal wel een jaar kosten, maar niet geprobeerd is altijd fout.

   Verwijderen
  2. Wat fijn dat je zus er zo vanaf is gekomen! Stimuleert mij ook weer om verder te oefenen!
   Heel veel succes, inderdaad het proberen waard. Beter dan een operatie, dat kan altijd nog als niks anders meer helpt... Groetjes, MB.

   Verwijderen

Meer landen willen vaccins zonder EU bemoeienis

Steeds meer landen zijn ontevreden over de logge EU en het gezamenlijke inkopen van vaccins door Brussel.  Als eerste land besloot Hongarije...