vrijdag, januari 01, 2021

Uitzicht naar een beter jaar 2021

Net als iedereen zie ik uit naar een einde van de pandemie volgend jaar 2021.  Naar verwachting zal het nog tot augustus duren. In Duitsland zijn dan de laatste vaccinaties gegeven. Van Nederland weet ik het niet zo precies.  In de zomer is het griepvirus lang niet zo verschrikkelijk als nu met deze golf. 

Ik hoop dat we in 2021 wat meer en gezond kunnen genieten van horeca, van vakanties, van alles wat we voorheen ook konden doen. Maar helaas zal het nog een tijd duren voordat dit allemaal voorbij is. Mijn verbazing betreft de beurzen die ondanks alles een hoog niveau hebben neergezet. Ik hoop dat het ABP daar ook van kan genieten. 

Ik wil minder, minder pandemieën. Minder geïndustrialiseerde veeteelt hoort daar bij. 

Dat ook de politiek inziet dat minder sturen  op snelle winst en minder vliegen het nieuwe normaal wordt. Dat minder bezuinigen in de zorg fijner is. De menselijke maat centraler staat. Dat meer politie die wel de wetten mogen uitvoeren, een veiliger land geeft. 
Fijn dat het reizen met de trein in vier uur vanaf eind oktober 2020  naar het Verenigd Koninkrijk al mogelijk is voor 40 per reis en in vier uur vanaf Amsterdam.

Een einde aan de pandemie is het allermooiste dat op dit moment voor 2021 denkbaar is. Ik begin met een schone lei en mooie verwachtingen. 

10 opmerkingen:

 1. Dat je verwachtingen (deels)mogen uitkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Al jaren focus ik me niet meer op een bepaald moment (nieuw jaar) maar het gehele jaar door is de basis: Gezondheid,Familie,Geluk,Financiën,Duurzaam,Meer met minder.

   Verwijderen
  2. Dat is een goed iets. Want juist stil te staan bij wat er wel goed is en te kijken blijf je blijer.
   Maar wanneer je in de struggle for life zit, vergeet je dat nog wel eens.

   Verwijderen
 2. Ik hoop mee.
  En ik ben een klein beetje pessimistisch.
  Maar dat hoeft hoop niet in de weg te staan :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Te positief heeft ook negatieve kanten. Dus een klein beetje pessimistisch is best handig.

   Verwijderen
 3. Ik zou willen dat reizen met de trein veel goedkoper zou worden, zowel in Nederland als voor reizen binnen de EU.
  Even vliegen naar je bestemming binnen Europa is nu veel goedkoper
  Ik vind het wel jammer dat de NS steeds meer stations in de toekomst onbemand laat. Bewaking alleen nog via camera,s of niet, hoop dat de onveiligheid op stations en in de treinen hierdoor niet gaat toenemen waardoor mensen bang worden en alsnog de auto pakken ipv de trein.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leek mij een eerste stap voor 40 euro tot 49 euro in de trein per rit naar hartje Londen.

   Hoorde op BNR deze week dat er nog steeds geld bij moet bij de trein. Beter de trein dan KLM subsidiëren.

   Verwijderen
 4. Ik heb eerst eens gekeken wat er mooi was aan 2020 ondanks de pandemie. Dat is nog best veel. Een vriend schreef me de volgende wens: Dat 2021 mag brengen wat je van 2020 had gehoopt. Dat hoop ik ook.

  BeantwoordenVerwijderen

Meer landen willen vaccins zonder EU bemoeienis

Steeds meer landen zijn ontevreden over de logge EU en het gezamenlijke inkopen van vaccins door Brussel.  Als eerste land besloot Hongarije...