woensdag, januari 20, 2021

Voor mij was het echt blue monday

Blue monday is een uitvinding van de laatste jaren. Gedacht wordt dat de december feestdagen achter de rug zijn en de zomer nog ver weg. En mocht je goede voornemens hebben gehad, dan heb je nu gemerkt dat je niet zo snel die doelen hebt gehaald. 

Tot nog toe had ik geen last van blue monday. Tot nu! 
Afgelopen weekend werd ik een jaar ouder.  Het was een verjaardag om snel te vergeten. Een verjaardag in etappes, zeg maar.  Een familie verjaardag in etappes. Twee etappes, om precies te zijn. Ik heb geen vrienden uitgenodigd.  

Grappenmakers wilden weten hoe oud ik werd. Het is simpel, boven de 21 vraag je nooit meer naar de leeftijd. Bovendien heb ik geen actieve herinnering aan.... Nou ja, vul zelf maar in.

Twee dagen later is er nog een familielid jarig. Wij zouden het samen vieren. Zouden.....
Zij en haar man hadden net corona gehad. Zij vierde het met een deel van haar kinderen die nog in de acht weken durende incubatietijd van corona zaten. Het kon allemaal net. 

Schrale troost in deze tijden is het internet tijdperk. Prima om contacten te onderhouden nu.  In de periode van de Spaanse griep was dat wel volledig anders. 
Maakt onverlet dat het starten met een schonere wereld dat pandemieën voorkomt een belangrijke eis is.  Een eis en geen wens. Een plan B zeg maar is nodig om toekomstige virusuitbraken te helpen voorkomen.

4 opmerkingen:

 1. Ja inderdaad verjaardag vieren is op dit moment met dat rondwaaiend virus wel een dingetje. Gelukkig kan je tegenwoordig beeldbellen met elkaar bij het feliciteren toch veel leuker dan alleen een belletje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, veel beter beeldbellen en zo. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

   Verwijderen
 2. Nog gefeliciteerd! Hopelijk kunnen er volgend jaar meer gasten komen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laten we hopen dat de pandemie gauw voorbij is. Van Dissel is niet hoopvol.

   Verwijderen

Inkomens en koopkracht over de laatste 40 - 50 jaar

Netto inkomen huishoudens  Na het programma Scheefgroei in de polder  van afgelopen zondag en die ook komende zondag wordt uitgezonden, kwam...