maandag, januari 11, 2021

Wanneer ben jij aan de beurt voor de vaccinatie?

Edith Kwoizalla

Binnenkort ben jij al aan de beurt voor vaccinatie. Ik schrok, want ik weet het nog niet zeker. Ik vroeg me af hoe het is met die vrouw van 101 die op tweede kerstdag in Duitsland gevaccineerd is. Heeft ze de vaccinatie overleefd?  Geen idee. De kranten schreven volop over de eerste die nog eerder in het Verenigd Koninkrijk werd gevaccineerd. De eerste, dat was wat. Daarna bleef het stil. Oorverdovend stil.   Kennelijk leeft ze nog, of niet. Geen idee. Nadere info over de gevaccineerde in het VK ontbreekt. 

Afgelopen dinsdag trof ik een dan de tot nu toe, door onze veelheid aan instanties gemaakt overzicht aan in de krant. 
Ik ben in maart aan de beurt. In maart!! Dan al!! Gelukkig de tweede helft van maart. Nog even uitstellen dan. Sinds ik niet meer werk heb ik nog één keer een griepprik gehaald bij de huisarts en daarna niet meer. 
Ik vond de cartoon uit de Volkskrant wel op mij van toepassing. In een interview in de tweede kamer, bleek dat de meeste parlementariërs liever wachten met de prik. Ach ja, die parlementariërs die liever stemmen over meer, meer veeteelt. Meer steun aan KLM.  Maar misschien ben ik ook wel een slappe ouwehoer.   Ik verwacht niet dat er veel bericht gaat worden over nadelige gevolgen van de inentingen.  Zouden de kranten deze informatie publiceren? Ik denk het niet.

Sta jij al te trappelen van ongeduld op de eerste spuit?  De vaccinatie die wij  allemaal betalen en dat daarna het gewone normaal weer zijn gang kan gaan?  

Update 14-1-2021: In Israël zijn veel gevaccineerden na de eerste Pfizer vaccinatie opgenomen in het ziekenhuis.

14 opmerkingen:

 1. Ik sta niet te trappelen. Omdat ik op de gewone griepinjecties al slecht reageerde en ook bij vele geneesmiddelen rare bijwerkingen ervoer, heb ik nog twijfels. Niet omdat ik anti-vax ben, maar om persoonlijke medische factoren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan zou ik zeker eerst meer willen weten. Sommige mensen hebben die ervaring. Zeker niet als eerste gaan.

   Verwijderen
 2. We zijn 70 en 75 dus hopelijk maart en ja we staan te trappelen.
  Op zich zijn we redelijk gezond en zelden ziek en dat houden we graag zo. We zien vrijwel niemand en doen niks meer, ik doe de boodschappen en verder houden we afstand. We wonen ook best geisoleerd buiten een dorp in een rustige regio.
  Mijn dochter woont in Belgie en die heb ik dus al maanden niet gezien na maar 3x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Succes met de voorgenomen vaccinatie. Ik kan me voorstellen dat jullie snakken maar vrijheid.

   Verwijderen
 3. Wat nodig is is nodig. Een ding ia zeker hoe minder mensen zich zouden laten vaccineren hoe langer het gaat duren voor het stof van het rondwaaiend virus is verwaaid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker, viruswappies houden het tegen. Succes wanneer jij aan de beurt bent.

   Verwijderen
 4. Ik val in dezelfde groep als jij, en ik ga zeker. Ik vraag me wel af of we dit schema gaan halen. Ik haal wel ieder jaar de griepprik en nooit last gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De mankementen van het polderen plus bezuinigingen heeft zijn tol geëist. Ik ga er maar van uit dat het gaat lukken.
   Ik word niet eens meer opgeroepen voor de griepprik. De zon in zuid Europa heeft voor mij een gunstige invloed. Anders was ik altijd wat verkouden in november wanneer ik werd opgeroepen via de huisarts. Dat heb ik dit jaar niet. Maar het speelde wel mee in mijn beslissing om het maar te laten gaan.

   Verwijderen
 5. Ja, ik (40) sta te trappelen. Ik zou me ook vaccineren als ik op vakantie ga naar Afrika ofzo en laat mij kinderen ook gewoon vaccineren. Ik heb geen reden om aan te nemen dat dit gevaarlijk is. De informatie die ik erover heb gelezen is voor mijn voldoende overtuigend.

  Ik hoop overigens nu de mensen in de acute zorg gevaccineerd zijn, dat ze de scholieren meepakken. Die kunnen dan zonder problemen weer het onderwijs in, voor de minder kansrijke kinderen zou dat veel kunnen schelen en zij zijn de toekomst, dus daar moeten we zorgvuldig mee omspringen.
  Ik begrijp uiteraard ook het belang van kwetsbare ouderen, maar de meesten draaien minder actief mee in de maatschappij en kunnen het in mijn ogen langer volhouden om wat geïsoleerder te leven met hulp van buitenaf.
  Uitzonderingen zijn er in alle groepen natuurlijk, maar je moet wat. Maar het is afwachten aangezien het beleid nog niet in beton gegoten lijkt te zijn. Hoe dan ook: ik wil 'm graag hebben en ik hoop dat iedereen die het wil snel aan de beurt kan komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is nu een keuze gemaakt. Eindelijk een vorm van leiderschap binnen de veelheid van instanties die hierbij zijn begrepen.

   Verwijderen
 6. Ja, ik (68) laat me zeker zo snel mogelijk inenten tegen dit nare virus! Ik heb astma en diabetes en loop daardoor extra risico op een ernstig of misschien fataal verloop van Covid-19. Ik heb nooit bijwerkingen van de griepprik en ik hoop dat ook nu de bijwerkingen niet of nauwelijks zullen optreden.
  Laat maar komen die prik, liever vandaag dan morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan ik me helemaal voorstellen. Op dit moment zie je zelfs je kleinkinderen niet meer.

   Verwijderen
 7. Wij wachten op onze beurt en laten ons dan rustig prikken. Geen twijfel maar ook geen ongeduldig getrappel want waar ik het meeste naar uitkijk is het moment dat iederéén weer zonder tussenkomst van schermpjes, onnatuurlijke afstand en gezichtsbedekking hun ding kan doen ongeacht groepsgrootte. Mijn persoonlijke situatie verandert niet zo veel of ik nou een maand of wat korter of langer moet wachten, maar we zijn ook niet echt een risicogroep.

  En als je dat persbericht uit Israel echt goed leest staat er dat het volgens de instanties daar (zonder dat er verder nog echt onderzoek is gedaan overigens, alleen maar een eerste indicatie) waarschijnlijk om mensen gaat die na 1 dosis gewoon nog niet volledig beschermd waren en toch ziek werden. Níet om mensen die dóór het vaccin ziek(er) zijn geworden. Er is nooit gezegd dat het vaccin 100% beschermt dus dit is in wezen niets nieuws. Behalve dat het roet in het eten gooit van een paar eigenwijzen die hadden bedacht dat we misschien wel even met één dosis toekonden en dus meer mensen sneller konden prikken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Krijg altijd de kriebels als ik dat lees. Ik vind het vreemd dat er geen vaccins zijn voor ziekten in dezelfde groep, zoals hiv.
   In Israël hebben ze al volop gevaccineerd. Dit kleine aantal valt best mee.

   Verwijderen

Meer landen willen vaccins zonder EU bemoeienis

Steeds meer landen zijn ontevreden over de logge EU en het gezamenlijke inkopen van vaccins door Brussel.  Als eerste land besloot Hongarije...