zondag, januari 17, 2021

Welke bedrijven verdienen aan Corona

Nu alle niet essentiële winkels, sport en horeca gesloten zijn is het vrij gemakkelijk te bedenken welke bedrijven winst maken door Corona.

Niet zo moeilijk is te bedenken dat Pfizer en Moderna winst maken.  Maar bedrijven dichter bij huis?

De logistieke keten viert hoogtijdagen. Dan denk ik aan Post.nl DPD en DHL en Thuisbezorgd. 
Amazon, Bol punt com. 
Ikea die 5 euro verdiende per bestelling aan het ophalen in de winkel. Maar ook dat mag niet meer.

De oprichter van Ali-Express Jack Ma verdient nu niks, want hij zit in China in de gevangenis. De koers van post punt nl is de laatste maanden flink gestegen. 

De aandelen Microsoft en Apple schoten omhoog. Dankzij de crisis heeft thuiswerken een vlucht genomen. De  toeleveringsbedrijven kennen een ophaalservice, middels drive-tru en reparatiewerk gaat gewoon door.

Bouwmarkten verdienen ook aan de kluswoede. Bij Gamma kan ik alleen een bestelling doen, mits mijn bestelling meer dan €20 euro is. 
Klacht indienen kan alleen online. Retourneren zal dan ook via die weg kunnen.

Afgelopen week haalde ik een flesje naaimachine-olie bij de naaimachinehandel. Het kon, omdat dit bedrijf de mazen van de wet opzocht. Vooraf bestellen, ophalen op een vooraf afgesproken tijdstip. Tikken op het raam en dan kreeg ik buiten mijn bestelling plus het pinapparaat werd aangereikt. 
Helemaal goed natuurlijk.  Een flesje olie kost €4,95 en verzendkosten zouden €3,95 zijn geweest. 

De digitale platforms zoals Zoom en Microsoft teams zullen genieten van meer opbrengst via reclames.

Providers die hun tarieven verhoogden, want er wordt nu meer gebruik gemaakt van hun services. Ik betaal meer, maar mijn netwerk doet het nu slecht. Ik zit verder af van een centraal punt. Of ik nu hoog of laag spring, sneller lukt niet. Meer betalen wel.

Digitale on demand streamingsdiensten zien hun afname verhogen. Het zijn er al een heleboel. 

Ventilatieleveranciers maken gouden tijden. Een goede ventilatie heeft zijn nut.

De verkoop van vakantiehuisjes en blokhutten verkopers stegen.  Meer mensen verhuisden naar grotere woningen buiten de Randstad.  
Hiermee, stegen dan ook de diensten die hiermee verband houden.  In mijn regio moet ik bijna op mijn knieën gaan om eenvoudig onderhoud te laten plaats vinden. Ik wacht al sinds september op een nieuwe tuindeur. Een kleine klus heet dat. Ik verwacht dat het in het voorjaar geregeld is.
Maar een nieuwe kunststof gevel is zo geplaatst.

Ga je vliegen betaal je 110 euro voor een pcr test voordat je gaat vliegen.  Als je terug gaat, betaal je ook 110 euro.

Welke bedrijven ben ik nog vergeten?

2 opmerkingen:

 1. Meer door minderzondag, 17 januari, 2021

  Zo gaat het. "De een zijn dood is de ander zijn brood".
  Bij werk genoeg voor bedrijven gaan de kleine klusjes inderdaad vaak op de lange baan. Wat helpt is zorgen voor een vaste klusjesman die je graag houdt door altijd een leuk extra-tje te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook die bedrijven zijn niet voor eeuwig helaas. Of verhuisd, of opgeheven. De timmerman die project tuindeuren gaat doen betaalde ik duizend euro vooruit. Deuren zijn bij timmerbedrijf zegt hij. Ik hoop op het voorjaar.

   Verwijderen

Meer landen willen vaccins zonder EU bemoeienis

Steeds meer landen zijn ontevreden over de logge EU en het gezamenlijke inkopen van vaccins door Brussel.  Als eerste land besloot Hongarije...