dinsdag, april 06, 2021

De Keukenhof, vol met bloeiende bloembollen, is dit jaar dicht

De Corona legt ook de Keukenhof plat. Dicht moet deze blijven. Ik ben geen Hugo de Schoenen, dus ik mag dat vreemd vinden. Een tuin met kilometers lange paden in de buitenlucht. Op zijn minst zou je kunnen verwachten dat deze in ieder geval voor de helft gevuld zou mogen worden met bezoekers, dat kost heel veel geld, maar ook voor ons burgers, want wij zullen ongetwijfeld ook daarvoor de kosten moeten opbrengen.

De Keukenhof (link) heeft video’s gemaakt voor dit jaar. Je kunt gewoon, wanneer je dat wilt allemaal video’s bekijken van de tuin van dit jaar. (Klik)


Hou je niet zo van bloemen op de video.  Je kunt ook langsrijden in het gehele bloembollenvelden. Ook leuk. In meerdere provincies worden nu bloembollen geteeld. Misschien ook bij jou in de buurt. 

Bijvoorbeeld in Zeeland

De Zuid-Limburgse bollenroute 2021

In Midden Nederland bollenroute

De Oost Groningse bollenroute

De Flevopolder tuinen route 

Een 44 km lange fietsroute in Noord-Holland Julianadorp


Update:  Zojuist bekend dat de Keukenhof open gaat voor mensen met een testbewijs (Link)

2 opmerkingen:

 1. Meer door minderwoensdag, 07 april, 2021

  Het is natuurlijk maar de vraag of de kosten wel tegen de baten opwegen zeker daar het meestal heel veel buitenlandse toeristen trekt.(die nu niet kunnen komen) Daarnaast is er ook nog het oplossen van hoe ga je om met het Privacy aspect.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is lang geleden dat ik in de Keukenhof was. Vond het altijd al te druk. Moeilijk parkeren, kilometers sloffen.
   Een bollenroute daarentegen vond ik wel leuk.

   Verwijderen

Vaker een gezellig etentje thuis met anderen.

Af en toe  nodig ik mensen uit om samen mee te eten. Dan haal ik of laat ik eten bezorgen van een beter restaurant.  De mooiste dingen in he...