maandag, april 12, 2021

Energieverbruik Q1

Een blogster inspireerde me om over het energieverbruik te schrijven.  Ik zocht het op!

Vorig jaar was ik de eerste twee weken op vakantie en lette ik meer op het gasverbruik. Maar door de geweldig gunstige teruggaaf van Greenchoice en toch veel thuis, heb ik gemakkelijker en vaker de CV vaker aangezet en niet zo vaak de elektrische verwarming. 

Maar sinds mijn berekening, dat ik notabene 51m3 meer gas heb verbruikt staan hier in de woonkamer alleen al drie elektrische verwarmingselementen aan. 

Op de temperatuur bezuinig ik niet. Overdags zal het vaak 19 graden zijn. 's Avonds is het 20,5 of 21 graden. 

Ik blijf gewoon blij met mijn energielabel A huis. Als ik in een niet geïsoleerd vrijstaand huis zou wonen van begin 1900 met een giga tuin. Dan zou ik mijzelf harden door de temperatuur op 16 graden te zetten.:-))

Iedereen zijn eigen keuzes, niet waar. Doen wat goed voelt. Niet omkijken naar het groenere gras in een nog grotere tuin. 

4 opmerkingen:

 1. Meer door mindermaandag, 12 april, 2021

  Al met al heb je toch relatief weinig energie verbruikt vind ik.
  Ik verwarm ook altijd elektrisch bij met de kw's die ik over heb.
  Heb net ook even gekeken naar het verbruik van het eerste kwartaal. Bij mij is het door de zonnepanelen altijd super laag.
  Verbruik kwam uit op 16 KWH en 19 M3 gas. meestal is het hier tussen de 19 en 20 graden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Petje af. Heb jij het nog beter geïsoleerd dan ik? Radiatoren uit? Ik (wil) niet weten hoe die convectoren uitgezet kunnen worden.

   Verwijderen
 2. Netjes je verbruik hoor! Het is hier nu ongewoon koud voor de tijd van het jaar. Rond 5 graden en natte sneeuw, brrr.

  Overdag heb ik daarom de elektrische vloerverwarming in woon- en badkamer aan. 's Avonds het houtfornuis in de kamer erbij. Dan wordt het al snel 23 graden in de woonkamer! Een houtkachel laat zich slecht instellen, het is of warm of koud ha ha. De rest van het huis blijft dan koeler, maar dat vinden we niet zo erg.

  Oh ja, we wonen in een matig geisoleerde boerderij uit 1900 met een grote tuin. Bijna alle huizen in Hongarije hebben een flinke tuin met boomgaard ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ik heel goed vind, is jullie watervat dat door de houtkachel warm gestookt, ‘s nachts de verwarming op temperatuur houdt.
   Als Corona er niet was, zou ik een rit naar Hongarije er voor over hebben.

   Verwijderen

Idiote plannen van het CPB over aflossen hypotheek en pensioen

De woningcrisis duurt maar voort. Mogelijk tot 2030.  Dus werkte het CPB aan een plan om de aflossing ven hypotheken te verminderen, ten kos...