maandag, mei 03, 2021

Geen loonheffingskorting is nooit meer belasting bijbetalen.

Wat is geen loonheffingskorting? 

Geen loonheffingskorting laten toepassen scheelt een voorlopige aanslag, maar het scheelt ook meer spaargeld. Aanvragen van loonheffingskorting is juist onverstandig als je niet wilt bijbetalen.  Vrijwel alle ouderen hebben meerdere bronnen van inkomsten, pensioen, AOW en lijfrente bijvoorbeeld.  De ouderen of die ik heb gesproken weten niet dat je geen loonheffingskorting bij meerdere instanties mag indienen. Maar ook, wanneer je meer banen hebt, kun je geen loonheffingskorting laten toepassen bij beide banen. 

Loonheffingskorting uitsluiten, betekent dat je meer belasting en ZVW afdraagt gedurende het jaar en dat dit aan het einde van het jaar wordt verrekend met je aangifte inkomstenbelasting. ZVW premie betaal je tot 34.000 euro bruto inkomen  voor gepensioneerden in 2020. Voor werkenden is dat in 2021 tot 58.311. Daarboven niet meer.


Bijbetalen is bijzonder irritant

De stoom kwam de laatste twee jaar uit mijn oren, nadat ik moest bijbetalen. Nooit meer! Nog erger, mijn spaartegoed was te hoog en ik moest vermogensbelasting betalen, plus meer belasting omdat er 'te weinig' belasting was afgedragen. 

Ik moest 3000 euro afdragen aan te weinig geïnde belasting en daar boven op vermogensbelasting. Het 'vermogen' was ongeveer gelijk aan de afdracht!  Belachelijk dat je wel in je reserveringen dit bedrag moet hebben klaar staan en dat dat meetelt in je vermogen. 
Voor mij is sparen voor iets leuks. Verplichtingen zijn reserveringen. In de zakelijke wereld kun je dit benoemen als voorzieningen.

Hoe doe je dat geen loonheffingskorting aanvragen?
Nu kan ik me verheugen om belastingteruggaaf.  Dat zijn de  cadeautjes waar ik een fijne vakantie van kan betalen bijvoorbeeld.

Via deze site bij de Belastingdienst  klik je op Opgaaf gegevens voor loonheffing Deze vul je in en lever dit in bij je werkgever.

Deze site gaat wel over AOW, maar geldt ook wanneer je meerdere werkgevers  hebt. Dat lees je hier.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Idiote plannen van het CPB over aflossen hypotheek en pensioen

De woningcrisis duurt maar voort. Mogelijk tot 2030.  Dus werkte het CPB aan een plan om de aflossing ven hypotheken te verminderen, ten kos...